Nieuwjaarsconcert 2017

Zoals ieder jaar, verzorgde de harmonie ook dit jaar weer een Nieuwjaarsconcert. Plaats van handeling op zondag 8 januari  was uiteraard de uitverkochte Rabo-theaterzaal in ‘t Tejaterke. Alle drie de orkesten van de jubilerende vereniging kwamen aan bod: vóór de pauze de allerkleinsten in het Beginnersorkest en de oudere leerlingen in het ‘Klein’ Orkest. beide opleidingsorkesten staan onder leiding van Marcel Verbruggen. Na de pauze was het de beurt aan het Groot Orkest, onder leiding van Adri Tempelaars.

Traditiegetrouw werden ook de jubilarissen bij de harmonie gehuldigd. Dit jaar waren er vier leden die een bronzen speld kregen voor hun 12 ½ -jarig lidmaatschap: Linsy Boselie, Ton van der Steen, Margot Enthoven en Dimphy Noorman. Jan Versteden ontving een zilveren speld voor zijn 25 jaar lange inzet als muzikant en als bestuurslid. Geert-Jan Stravers en voorzitter Bert van der Staak zetten zich maar liefst al 40 jaar in voor de muziek en werden hiervoor beloond met een gouden speld.

Daarnaast werd tijdens het concert de nieuwe beschermvrouwe van de harmonie voorgesteld: Mevr. Ingrid Hermans-van Weert nam het stokje over van de vertrekkende beschermheer, de heer Bob Goevaers. Wethouder Verheijen sprak lovende woorden over de al negentig jaar durende rol van de jubilerende harmonie in de Bestse gemeenschap. Het concert werd afgesloten met de bekende Radetzky mars, waarna het orkest beloond werd met een staande ovatie.

Meer foto's: klik hier.

 

Delen: