Open Podium

Naast het voorspelen voor leerlingen die nog niet doorgestroomd zijn naar het Groot Orkest kent de verening ook het Open Podium waar iedereen aan mee kan doen. In een gezellige sfeer kunnen de solisten uit het Groot Orkest ook hun kunnen laten horen of in een bijzondere samenstelling een muziekje spelen. Zo speelden in 2008 Anne Stravers (drums) en Sietske Noorman (hobo) samen American Patrol.

op_2008 anne_sietskeAnne en Sietske spelen American Patrol

Ook geeft het Open Podium voor de muzikanten uit het Groot Orkest de mogelijkheid om alleen te soleren en daarbij een promotie te maken naar een zwaardere partij in het Orkest. Ook de deelnemers aan het solisten concours gebruiken dit podium om voor publiek te spelen en nuttige tips mee te krijgen van de dirigent van het Groot Orkest. Elk optreden wordt nl. door de dirigent beoordeeld.

op_adri tempelaarsAdri Tempelaars luistert aandachtig en vult het jury rapport in.

Naast de serieuze insteek is ook een knipoog op zijn plaats. Zo is een bijzonder Idols jury uitgenodigd in 2008 om de performance van de muzikanten "kritisch" te beoordelen.

op_2008Idols jury wist over elk optreden wel een rake opmerking te plaatsen.

Per Open Podium avond wordt er ook een trofee toegekend aan die solist of groep die net iets bijzonders weet te brengen of opvalt. Zo werd een ensemble met begeleiding van Marlin de Bresser op gitaar met de "Indische Waterlelies" in traditionele en jazzie uitvoering trofee winnaar.

op_groepGelegenheidsensemble vlnr: Bas Dietzenbacher, Robert van Vorstenbosch, Carly de Bresser, Anne Stravers, Marlin de Bresser

 

Delen: