Dirigenten

Dirigent Groot Orkest: Adri Tempelaars

Adri TempelaarsSinds januari 2008 staat het Groot Orkest van de harmonie onder de bezielende leiding van Adri Tempelaars.

Adri begon zijn muzikale carrière op 10 jarige leeftijd als klarinettist bij het Helmonds Muziek Corps. Hij studeerde de hoofdvakken Schoolmuziek, Klarinet en HaFa directie aan het Brabants Concervatorium te Tilburg onder andere bij Jean Pièrre Laro, Anne de Vries en Jan van Ossenbrugge.

Naast Harmonie St. Caecilia Best is Adri ook dirigent bij het Philbee orkest van Harmonie Phileutonia uit Helmond waar hij ook tweede dirigent en repetitor is. Daarnaast valt hij regelmatig in bij orkesten uit de regio. Ook is hij aktief op bestuurlijk vlak binnen het cultuurplatform van de gemeente Helmond.

In 2015 is Adri ook dirigent geworden van harmonie Les Echos de Dorplein in Budel-Dorplein.

Vanaf 10 maart 2016 is Adri ook dirigent geworden van het harmonieorkest van Harmonie Excelsior Zeilberg uit Deurne-Zeilberg. Adri was al een beetje bekend bij het harmonieorkest als vaste invaller bij dit orkest.

Dirigent Klein Orkest: Marcel verbruggen

marcel verbruggen 150x169Het Klein Orkest van de harmonie staat onder leiding van Marcel Verbruggen. De wortels van Marcel's muzikale carrière liggen bij de Veldhovense Harmonie waar hij op 8 jarige leeftijd begon met het bespelen van de klarinet. Marcel studeerde op het Brabants Conservatorium klarinet, saxofoon en hafa-direktie bij respectievelijk Piet Jeegers, Jean Pennings en Jan Cober.

Al tijdens zijn studie werd hij aangesteld als docent aan muziekschool Aaltje Noordewier Deurne en muziekinstituut Best/Oirschot (later Pulz). Marcel heeft tevens de leiding over het Beginnersorkest. Dit beginnersorkest maakt deel uit van de opleidingen van 040muziek waar Marcel vanaf september 2013 naast mede eigenaar ook actief is als docent.

040muziek

 

Delen: