1e prijs op concours

Na maandenlange voorbereiding was het zaterdag 25 november zo ver: het concertconcours in Veldhoven. Onze harmonie mocht als eerste 'aan de bak' en na enkele uren wachten volgde de uitslag: een eerste prijs met 81,53 punten. Na afloop werd dit mooie resultaat gevierd door de muzikanten met een gezellige afterparty in Buurthuis Centrum.

 

 

Uitwisselingsconcert met Eindhovens Muziekcollectief

De muzikanten van Harmonie St Caecilia zijn al maanden hard bezig met de repetities voor het concours dat op 25 november in De Schalm in Veldhoven plaatsvindt. Als uitzwaaiconcert voor dit concours verzorgt de harmonie op zaterdag 18 november samen met het harmonieorkest van het Eindhovens Muziekcollectief een uitwisselingsconcert. 

St. Caecilia zal onder leiding van dirigent Adri Tempelaars natuurlijk de stukken uitvoeren die ook op het concours worden gespeeld. Daarnaast staan ook vrolijke Mexicaanse melodieën en vlotte marsmuziek op het programma.

Harmonie EM staat onder leiding van dirigent Angelo Mariman.

EM speelt een heel gevarieerd programma. Zoals de ouverture Black Symphony. Verder muziek van Simon & Garfunkel tot Aretha Franklin en van Tina Turner tot pittige Spaanse klanken. Kortom, licht klassiek, modern, bekende melodieën en minder bekende stukken zullen elkaar afwisselen in een fijn concert. Na afloop van het concert kan er natuurlijk nog gezellig nagepraat worden in de foyer.

Plaats van handeling: ’t Tejaterke. Aanvang: 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:40 uur. Kaarten à € 5,00 zijn verkrijgbaar via de website van ’t Tejaterke.

Niet-muzikale activiteit

Op een zonnige zaterdagmiddag, 30 september jl, ging een grote groep muzikanten op de fiets op weg naar Liempde om te gaan midgetgolfen. 
Het was een gezellige boel en na afloop fietste men weer terug naar Best, om in het buurthuis aan de Salderes van een heerlijke barbecue te genieten. Al met al weer een hele gezellige dag, met dank aan onze activiteitencommissie. 

St. Caecilia meets Lichtstad Brass!

Harmonie St. Caecilia uit Best en Lichtstad Brass uit Eindhoven verzorgen op zaterdag 7 oktober samen een uitwisselingsconcert. St. Caecilia voert onder leiding van dirigent Adri Tempelaars de stukken uit die ook op het concours in november worden gespeeld. Daarnaast staan ook vlotte marsmuziek, vrolijke Mexicaanse melodieën en een ode aan Tina Turner op het programma.

Lichtstad Brass is een koperblaasorkest uit Eindhoven waar o.a. trompet, bugel, trombone, euphonium, tuba en slagwerk worden bespeeld. Er worden vele stijlen muziek gebracht, maar de nadruk ligt vooral op lichte muziek, film- en dansmuziek, pop, marsen en swing. Momenteel is Lichtstad Brass hard bezig met de voorbereiding van ‘Top 2000 Aniversary’. Dat is een grote show die op 25 november in Son wordt uitgevoerd. Lichtstad Brass staat onder leiding van dirigent Koen Wijnen.

Na afloop van het concert kan er natuurlijk nog gezellig nagepraat worden in de foyer.

Aanvang: 20:00 uur in 't Tejaterke, tickets verkrijgbaar via de website van 't Tejaterke.

Uitwisselingsconcert Klein Orkest op 1 oktober

Op zondag 1 oktober verzorgen de opleidingsorkesten van Harmonie Sub Umbra uit Veldhoven, het Woensels Muziek Corps en Harmonie St Caecilia (ons eigen Klein Orkest) een spetterend uitwisselingsconcert in 't Tejaterke. Kom genieten van ons aanstormend talent. Het concert begint om 14:00 uur in 't Tejaterke in Best. De zaal is open om 13:45 uur en de toegang is gratis!

Subsidie muziekles

Als je tussen de 6 en 18 jaar oud bent en muzieklessen wilt volgen, kun je vanaf 1 augustus weer subsidie aanvragen bij de gemeente Best (moet je wel in Best wonen). Scan de code op bijgaande foto voor meer info!

Subcategorieën

Delen: