Openlucht repetitie van St. Caecilia in de Salderes

Openlucht repetitie in de Salderes ter afsluiting van het jaar

Woensdag 3 juli zal voor Harmonie St. Caecilia de laatste repetitie avond zijn. Daar wordt iets bijzonders van gemaakt in de wijk Salderes. En iedereen is welkom om te komen luisteren.

Dit jaar maken we er met de hele vereniging iets bijzonders van. Jong en oud, grote en kleine instrumenten. In de Salderes zullen alle verenigingsleden samen het programma vullen.

De aftrap zal om 7 uur zijn bij Buurthuis het centrum, waarna er een ronde door de wijk gelopen zal worden. Na terugkeer bij het Buurthuis wordt er zittend nog meer muziek ten gehore gebracht. Door het Beginners Orkest, het Klein Orkest, de Blazersklas en het Groot Orkest.

Wilt u komen luisteren en samen met ons de afsluiting van het jaar en start van de vakantie vieren? Dan bent u van harte welkom 3 juli, vanaf half 7 bij Buurthuis het Centrum in de Salderes.

Klein Orkest, Grote Klassiekers

Het Klein Orkest van Harmonie St. Caecilia brengt in haar jaarlijkse themaconcert een middag vol grote klassiekers ten gehore. Met enkele bekende componisten zoals Bach en Mozart, maar ook met werken over verschillende seizoenen. Zo kunt u na het klassieke stuk “Winter” uit Vivaldi’s vier seizoenen weer opfleuren bij het mooie Flower duet. En u kunt zich in verschillende werelden wanen, bijvoorbeeld met het stuk Themes from Jupiter. Het Klein orkest zal u ongetwijfeld betoveren met hun programma. De voorstelling wordt gepresenteerd door twee jonge orkestleden en bevat diverse leuke sketches!

Voorspeelavond 15 juni

Op 15 juni 2024 om 19 uur zal het halfjaarlijkse voorspeelmoment plaatsvinden in 't Tejaterke in Best. 

Hier krijgen leerlingen en leden van het Beginners Orkest, de Slagwerkgroep en het Klein Orkest de kans om hun vorderingen te laten horen. En om wellicht door te stromen naar een volgend orkest. De dirigenten van het Klein Orkest en Groot Orkest zullen klaarzetten voor een muzikale beoordeling welke je in een rapport mee krijgt. En de deelnemer die in een categorie de meeste indruk maakt krijgt bovendien een mooi aanmoedigingsprijs.

Naast plezier hebben in muziek maken is een bonus van de voorspeelavond ook dat je meteen kunt oefenen met spelen voor publiek. En vrienden, familie en fans zijn dus ook van harte welkom om te komen luisteren in 't Tejaterke Max de Bossustraat 1, Best. 

Nieuwjaarsconcert zondag 14 januari 2024

Wij begroeten u graag op zondag 14 januari 2017 in de grote zaal van ‘t Tejaterke, aan de Max de Bossustraat in Best voor ons Nieuwjaarsconcert. Traditiegetrouw presenteert de harmonie dan al haar orkesten in één programma. Voor de pauze zijn er optredens van het Beginnersorkest (BO), de blazersklas voor volwassenen en het Klein Orkest. Beide opleidingsorkesten staan onder leiding van Marcel Verbruggen.
Na de pauze volgt het concert van het Groot Orkest, onder leiding van Adri Tempelaars. De aanvang van het concert is 11.00 uur. Einde rond 13.00 uur. De toegang is gratis

 

1e prijs op concours

Na maandenlange voorbereiding was het zaterdag 25 november zo ver: het concertconcours in Veldhoven. Onze harmonie mocht als eerste 'aan de bak' en na enkele uren wachten volgde de uitslag: een eerste prijs met 81,53 punten. Na afloop werd dit mooie resultaat gevierd door de muzikanten met een gezellige afterparty in Buurthuis Centrum.

 

 

Uitwisselingsconcert met Eindhovens Muziekcollectief

De muzikanten van Harmonie St Caecilia zijn al maanden hard bezig met de repetities voor het concours dat op 25 november in De Schalm in Veldhoven plaatsvindt. Als uitzwaaiconcert voor dit concours verzorgt de harmonie op zaterdag 18 november samen met het harmonieorkest van het Eindhovens Muziekcollectief een uitwisselingsconcert. 

St. Caecilia zal onder leiding van dirigent Adri Tempelaars natuurlijk de stukken uitvoeren die ook op het concours worden gespeeld. Daarnaast staan ook vrolijke Mexicaanse melodieën en vlotte marsmuziek op het programma.

Harmonie EM staat onder leiding van dirigent Angelo Mariman.

EM speelt een heel gevarieerd programma. Zoals de ouverture Black Symphony. Verder muziek van Simon & Garfunkel tot Aretha Franklin en van Tina Turner tot pittige Spaanse klanken. Kortom, licht klassiek, modern, bekende melodieën en minder bekende stukken zullen elkaar afwisselen in een fijn concert. Na afloop van het concert kan er natuurlijk nog gezellig nagepraat worden in de foyer.

Plaats van handeling: ’t Tejaterke. Aanvang: 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:40 uur. Kaarten à € 5,00 zijn verkrijgbaar via de website van ’t Tejaterke.

Niet-muzikale activiteit

Op een zonnige zaterdagmiddag, 30 september jl, ging een grote groep muzikanten op de fiets op weg naar Liempde om te gaan midgetgolfen. 
Het was een gezellige boel en na afloop fietste men weer terug naar Best, om in het buurthuis aan de Salderes van een heerlijke barbecue te genieten. Al met al weer een hele gezellige dag, met dank aan onze activiteitencommissie. 

St. Caecilia meets Lichtstad Brass!

Harmonie St. Caecilia uit Best en Lichtstad Brass uit Eindhoven verzorgen op zaterdag 7 oktober samen een uitwisselingsconcert. St. Caecilia voert onder leiding van dirigent Adri Tempelaars de stukken uit die ook op het concours in november worden gespeeld. Daarnaast staan ook vlotte marsmuziek, vrolijke Mexicaanse melodieën en een ode aan Tina Turner op het programma.

Lichtstad Brass is een koperblaasorkest uit Eindhoven waar o.a. trompet, bugel, trombone, euphonium, tuba en slagwerk worden bespeeld. Er worden vele stijlen muziek gebracht, maar de nadruk ligt vooral op lichte muziek, film- en dansmuziek, pop, marsen en swing. Momenteel is Lichtstad Brass hard bezig met de voorbereiding van ‘Top 2000 Aniversary’. Dat is een grote show die op 25 november in Son wordt uitgevoerd. Lichtstad Brass staat onder leiding van dirigent Koen Wijnen.

Na afloop van het concert kan er natuurlijk nog gezellig nagepraat worden in de foyer.

Aanvang: 20:00 uur in 't Tejaterke, tickets verkrijgbaar via de website van 't Tejaterke.

Uitwisselingsconcert Klein Orkest op 1 oktober

Op zondag 1 oktober verzorgen de opleidingsorkesten van Harmonie Sub Umbra uit Veldhoven, het Woensels Muziek Corps en Harmonie St Caecilia (ons eigen Klein Orkest) een spetterend uitwisselingsconcert in 't Tejaterke. Kom genieten van ons aanstormend talent. Het concert begint om 14:00 uur in 't Tejaterke in Best. De zaal is open om 13:45 uur en de toegang is gratis!

Subsidie muziekles

Als je tussen de 6 en 18 jaar oud bent en muzieklessen wilt volgen, kun je vanaf 1 augustus weer subsidie aanvragen bij de gemeente Best (moet je wel in Best wonen). Scan de code op bijgaande foto voor meer info!

Delen: