Voorspeelavond 15 juni

Op 15 juni 2024 om 19 uur zal het halfjaarlijkse voorspeelmoment plaatsvinden in 't Tejaterke in Best. 

Hier krijgen leerlingen en leden van het Beginners Orkest, de Slagwerkgroep en het Klein Orkest de kans om hun vorderingen te laten horen. En om wellicht door te stromen naar een volgend orkest. De dirigenten van het Klein Orkest en Groot Orkest zullen klaarzetten voor een muzikale beoordeling welke je in een rapport mee krijgt. En de deelnemer die in een categorie de meeste indruk maakt krijgt bovendien een mooi aanmoedigingsprijs.

Naast plezier hebben in muziek maken is een bonus van de voorspeelavond ook dat je meteen kunt oefenen met spelen voor publiek. En vrienden, familie en fans zijn dus ook van harte welkom om te komen luisteren in 't Tejaterke Max de Bossustraat 1, Best. 

1e prijs op concours

Na maandenlange voorbereiding was het zaterdag 25 november zo ver: het concertconcours in Veldhoven. Onze harmonie mocht als eerste 'aan de bak' en na enkele uren wachten volgde de uitslag: een eerste prijs met 81,53 punten. Na afloop werd dit mooie resultaat gevierd door de muzikanten met een gezellige afterparty in Buurthuis Centrum.

 

 

Uitwisselingsconcert met Eindhovens Muziekcollectief

De muzikanten van Harmonie St Caecilia zijn al maanden hard bezig met de repetities voor het concours dat op 25 november in De Schalm in Veldhoven plaatsvindt. Als uitzwaaiconcert voor dit concours verzorgt de harmonie op zaterdag 18 november samen met het harmonieorkest van het Eindhovens Muziekcollectief een uitwisselingsconcert. 

St. Caecilia zal onder leiding van dirigent Adri Tempelaars natuurlijk de stukken uitvoeren die ook op het concours worden gespeeld. Daarnaast staan ook vrolijke Mexicaanse melodieën en vlotte marsmuziek op het programma.

Harmonie EM staat onder leiding van dirigent Angelo Mariman.

EM speelt een heel gevarieerd programma. Zoals de ouverture Black Symphony. Verder muziek van Simon & Garfunkel tot Aretha Franklin en van Tina Turner tot pittige Spaanse klanken. Kortom, licht klassiek, modern, bekende melodieën en minder bekende stukken zullen elkaar afwisselen in een fijn concert. Na afloop van het concert kan er natuurlijk nog gezellig nagepraat worden in de foyer.

Plaats van handeling: ’t Tejaterke. Aanvang: 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:40 uur. Kaarten à € 5,00 zijn verkrijgbaar via de website van ’t Tejaterke.

Niet-muzikale activiteit

Op een zonnige zaterdagmiddag, 30 september jl, ging een grote groep muzikanten op de fiets op weg naar Liempde om te gaan midgetgolfen. 
Het was een gezellige boel en na afloop fietste men weer terug naar Best, om in het buurthuis aan de Salderes van een heerlijke barbecue te genieten. Al met al weer een hele gezellige dag, met dank aan onze activiteitencommissie. 

St. Caecilia meets Lichtstad Brass!

Harmonie St. Caecilia uit Best en Lichtstad Brass uit Eindhoven verzorgen op zaterdag 7 oktober samen een uitwisselingsconcert. St. Caecilia voert onder leiding van dirigent Adri Tempelaars de stukken uit die ook op het concours in november worden gespeeld. Daarnaast staan ook vlotte marsmuziek, vrolijke Mexicaanse melodieën en een ode aan Tina Turner op het programma.

Lichtstad Brass is een koperblaasorkest uit Eindhoven waar o.a. trompet, bugel, trombone, euphonium, tuba en slagwerk worden bespeeld. Er worden vele stijlen muziek gebracht, maar de nadruk ligt vooral op lichte muziek, film- en dansmuziek, pop, marsen en swing. Momenteel is Lichtstad Brass hard bezig met de voorbereiding van ‘Top 2000 Aniversary’. Dat is een grote show die op 25 november in Son wordt uitgevoerd. Lichtstad Brass staat onder leiding van dirigent Koen Wijnen.

Na afloop van het concert kan er natuurlijk nog gezellig nagepraat worden in de foyer.

Aanvang: 20:00 uur in 't Tejaterke, tickets verkrijgbaar via de website van 't Tejaterke.

Uitwisselingsconcert Klein Orkest op 1 oktober

Op zondag 1 oktober verzorgen de opleidingsorkesten van Harmonie Sub Umbra uit Veldhoven, het Woensels Muziek Corps en Harmonie St Caecilia (ons eigen Klein Orkest) een spetterend uitwisselingsconcert in 't Tejaterke. Kom genieten van ons aanstormend talent. Het concert begint om 14:00 uur in 't Tejaterke in Best. De zaal is open om 13:45 uur en de toegang is gratis!

Subsidie muziekles

Als je tussen de 6 en 18 jaar oud bent en muzieklessen wilt volgen, kun je vanaf 1 augustus weer subsidie aanvragen bij de gemeente Best (moet je wel in Best wonen). Scan de code op bijgaande foto voor meer info!

Openluchtconcerten

Zoals elk jaar zal het Klein Orkest van harmonie St Caecilia, samen met het Beginnersorkest en de Blazersklas voor volwassenen, ter afsluiting van het muzikale seizoen, ook dit jaar een openluchtconcert verzorgen op een kindvriendelijke locatie. Dit keer is dit in de speeltuin Dijkstraten, aan de Spaanders in Best, en wel op woensdagavond 5 juli, van 18:30 tot 19:30 uur. Het Klein orkest zal een aantal nummers brengen, en het beginnersorkest, versterkt met de leden van de blazersklas voor volwassenen, neemt het andere deel van het programma voor haar rekening. Voor iedereen een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de opleidingsorkesten van de harmonie.

Wie in de buurt van basisschool de Klimboom aan de Paardenhei (Heivelden/Heuveleind) woont, heeft vlotte kans om op donderdag 6 juli om 14:00 uur de klanken van het eindconcert van de ‘roulerende blazersklas’ te horen. De leerlingen van groep 6 verzorgen dit optreden bij mooi weer op het schoolplein. Zij sluiten hiermee een serie muzieklessen af waarin ze hebben leren spelen op een echt muziekinstrument. De instrumenten zijn beschikbaar gesteld door harmonie St. Caecilia. Na afloop van deze serie muzieklessen gaan de instrumenten naar een volgende groep op de basisschool, om deze kinderen op hun beurt met de instrumenten kennis te laten maken.

Wie zelf muziek wil (leren) maken, of het weer op wil pakken, kan altijd even een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! De harmonie leidt niet alleen kinderen op tot muzikant, maar ook volwassenen, die er om wat voor reden dan ook nooit toe gekomen zijn om muziek te gaan maken. De aanschaf van een muziekinstrument is niet goedkoop en daarom kun je er via de harmonie eentje in bruikleen krijgen.

 

Themaconcert Klein Orkest

Als u er niet bij was, dan heeft u wat gemist!

Afgelopen zondag, 25 juni, verzorgde het Klein orkest van Harmonie St. Caecilia op spetterende wijze haar jaarlijkse themaconcert. Het thema was dit keer: "Wereld, hoe gaat het met jou?", een thema wat het publiek over de hele wereld voerde en steeds ondersteund werd door humorvolle activiteiten in de sfeervol ingerichte zaal van ’t Tejaterke. Twee geweldige presentatrices leidden het onderwerp steeds in en het orkest voerde het vervolgens uit, waarbij zij blijk gaven van veel talent. Dirigent Marcel Verbruggen, een vaste garantie voor hoge kwaliteit, haalde het onderste uit de kan bij zijn muzikanten, daarbij natuurlijk geholpen door enkele "pareltjes" in het orkest. Zo leverde Liam Saris een kwalitatief hoogstaande uitvoering op klarinet van “Immer kleiner” waarbij zijn klarinet steeds kleiner werd, maar de melodie overeind bleef; een geweldige prestatie. Al met al was het een heerlijke voorstelling, een totaalgebeuren van muziek en theater.

"Wereld: hoe gaat het met jou?"

Na maandenlange intensieve voorbereiding, onder meer door een repetitie’kamp’, is het op zondag 25 juni weer zover: Ook dit jaar presenteert het Klein Orkest van Harmonie St caecilia weer een themaconcert. Dit jaar is het thema: “Wereld, hoe gaat het met jou?”

Onder muzikale leiding van dirigent Marcel Verbruggen staat een breed scala aan mooie stukken op het programma, die, zoals de titel al doet vermoeden, allemaal gelinkt zijn aan natuur en milieu in de breedste zin van het woord. Wie de eerdere themaconcerten van dit Klein Orkest heeft gezien, weet dat deze voorstelling garant staat voor een paar uurtjes topvermaak!

Zoals altijd vindt het concert plaats in 't Tejaterke en het begint om 11:00 uur, zaal open om 10:45 uur.

Entreekaarten kosten slechts € 7,50 en kinderen tot 12 jaar betalen € 5,00. De kaarten zijn te verkrijgen via de website van 't Tejaterkeof aan de kassa.

  

Delen: