Mooie jubileumweek

De harmonie heeft haar 90 jarig bestaan stevig gevierd met een aantal mooie activiteiten.

Op 16 juni was er een receptie voor alle leden en Vrienden van St Caecilia, aangeboden door beschermvrouwe Ingrid Hermans en de Stichting Vrienden van Caecilia. Een gezellige en drukbezochte avond.

Op 18 juni waren daar de twee jaarlijkse themaconcerten van het Klein Orkest. Het thema was dit jaar 'Amerika'. De organisatie, dit jaar voor het laatst onder de bezielende leiding van Karen Luijten, had er weer een heel spektakel van gemaakt, compleet met Dirigent Trump, Pirates (of the Carribean), Indianen, Disney-figuren en natuurlijk heel veel mooie muziek. Alles werd vlot gepresenteerd door Marleen Luijten en Jurgen van Laarhoven.

Op 23 en 24 juni verzorgde het Groot Orkest twee jubileumconcerten, samen met "De Kleine Fanfare", bestaande uit Marty van der Staak (die ook de presentatie verzorgde), Willem der Kinderen, Tom Bruijns en Walter Goethals. Deze combinatie zorgde voor een voortdenderende voorstelling, vol met leuke, grappige, maar ook ingetogen en ontroerende momenten. Na de pauze speelden Bas Lodewijks (Altsax) en Dimphy Noorman (Fluit) samen met pianist Bart de Graaf, het muziekstuk waarmee zij in 2013 in Utrecht Nederlands kampioen ensembles werden. Opvallend was het aantal jeugdige solisten die in de verschillende muziekstukken prachtige solo's speelden. Ook enkele kanjers die inmiddels in andere orkesten spelen kwamen speciaal voor deze gelegenheid hun 'ouwe club' nog eens versterken. Willem der Kinderen verzocht de orkestleden onder de dertig jaar eens op te staan, en liet daarmee het publiek versteld staan van de hoeveelheid "jeugd" in het orkest. Aan het eind van de tweede voorstelling nam burgemeester Anton van Aert het woord en feliciteerde de harmonie met haar jubileum en het bijbehorende concert. Na afloop bleef het beide avonden nog lang gezellig in de foyer van 't Tejaterke, waar de sfeer verhoogd werd door de muziek van Jazzwerk.

Foto 1: themaconcert Klein Orkest  Foto 2: Groot Orkest en Kleine Fanfare

 

 

Delen: