Speel de eerste viool: op klarinet!

De harmonie zoekt klarinettisten

In onze mooie provincie kennen we een enorme harmonieorkest cultuur. Elk dorp heeft er wel één of zelfs meerdere. Deze orkesten verzorgen mooie concerten met zeer uiteenlopende muziek. Van pop tot klassiek en jazz tot hedendaags, het komt allemaal voorbij.

Harmonieorkesten zijn ooit ontstaan als kopie van het bekende symfonieorkest, maar dan zonder de strijkers. Deze zijn namelijk vervangen door de klarinetten. Wie een symfonieorkest ooit gezien heeft weet dat er veel violen meespelen. In een harmonieorkest heb je dus ook veel klarinetten nodig. Zeg maar gerust: je hebt er nooit genoeg!

Daarom is de harmonie op zoek naar jou. Want misschien gaat er in jou wel een top-klarinettist schuil! Om dit uit te proberen biedt de harmonie graag een workshop van 6 lessen aan, waar je voor slechts €21,- de beginselen van het klarinetspelen leert. Voor dit bedrag krijg je al deze weken het instrument in bruikleen en zorgen we ook nog voor het lesmateriaal. Je gaat namelijk tegelijkertijd het instrument leren bespelen én het notenschrift leren lezen. Je hoeft dus geen enkele muzikale voorkennis te hebben. Na deze 6 weken weet jij of je een muzikant bent en kunnen we eventueel een vervolgtraject aanbieden. 

Wil je alvast weten hoe de klarinet eruitziet of klinkt? Type dan bij YouTube eens “klarinet - Leon Bosch” in en de klarinettist van Nederlands Philharmonisch Orkest legt je uit wat je met een klarinet kan spelen. Bedenk dan dat jij dat ook kunt leren, gewoon hier in Best!

Interesse? Laat dat dan weten door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De workshop wordt verzorgd door muziekopleider “040muziek” op de woensdag om 17:20 uur in ’t Tejaterke. Vanaf 8 jaar ben je meestal groot genoeg (soms zelfs al met 7 jaar) en je bent nooit te oud! Dus schrijf je gauw in, want men start zo snel mogelijk bij voldoende inschrijvingen.

 

Delen: