3D concert in 't Tejaterke

Aanstaande woensdag, 20 juli kunt u genieten van een bijzonder 3D-concert van Harmonie St. Caecilia. ‘3D’ staat in dit geval voor drie kanjers uit het orkest, die op die dag hun openbare gedeelte van het D-examen doen, zeg maar hun ‘eindexamen’ aan de muziekschool. Ellen Arends op altsaxofoon, Anouk van de Graaf op euphonium (tenortuba) en Ingmar Jansen op trombone zijn alle drie leerling van ‘Muziekopleiding Caecilia’, de muziekschool die samen met ‘040Muziek’ heel veel leden van de harmonie opleidt. Alle drie zijn ze ook als piepjong muzikantje begonnen bij de harmonie, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot leidende muzikanten binnen hun secties en binnen het orkest.
Het technische gedeelte van hun examen (toonladders, drieklanken enz) wordt in besloten kring afgenomen, waarna ze op 20 juli in de grote zaal van ’t Tejaterke voor de leeuwen gegooid worden, en voor publiek mogen laten horen wat ze kunnen. Een aantal werken zal begeleid worden door hun eigen Groot Orkest van de harmonie, en bij een aantal werken kunnen ze rekenen op steun van pianist Chris van de Kuilen. Na afloop van het examen trekt de jury zich terug voor overleg. In die tijd speelt de harmonie totdat de examenuitslag bekend is.
Wie dit bijzondere examenconcert van dichtbij mee wil maken is op 20 juli van harte welkom in ’t Tejaterke. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.45 uur en de toegang is gratis!

Delen: