Openluchtconcerten

Zoals elk jaar zal het Klein Orkest van harmonie St Caecilia, samen met het Beginnersorkest en de Blazersklas voor volwassenen, ter afsluiting van het muzikale seizoen, ook dit jaar een openluchtconcert verzorgen op een kindvriendelijke locatie. Dit keer is dit in de speeltuin Dijkstraten, aan de Spaanders in Best, en wel op woensdagavond 5 juli, van 18:30 tot 19:30 uur. Het Klein orkest zal een aantal nummers brengen, en het beginnersorkest, versterkt met de leden van de blazersklas voor volwassenen, neemt het andere deel van het programma voor haar rekening. Voor iedereen een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de opleidingsorkesten van de harmonie.

Wie in de buurt van basisschool de Klimboom aan de Paardenhei (Heivelden/Heuveleind) woont, heeft vlotte kans om op donderdag 6 juli om 14:00 uur de klanken van het eindconcert van de ‘roulerende blazersklas’ te horen. De leerlingen van groep 6 verzorgen dit optreden bij mooi weer op het schoolplein. Zij sluiten hiermee een serie muzieklessen af waarin ze hebben leren spelen op een echt muziekinstrument. De instrumenten zijn beschikbaar gesteld door harmonie St. Caecilia. Na afloop van deze serie muzieklessen gaan de instrumenten naar een volgende groep op de basisschool, om deze kinderen op hun beurt met de instrumenten kennis te laten maken.

Wie zelf muziek wil (leren) maken, of het weer op wil pakken, kan altijd even een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! De harmonie leidt niet alleen kinderen op tot muzikant, maar ook volwassenen, die er om wat voor reden dan ook nooit toe gekomen zijn om muziek te gaan maken. De aanschaf van een muziekinstrument is niet goedkoop en daarom kun je er via de harmonie eentje in bruikleen krijgen.

 

Delen: