Jaargetijden Concert Groot Orkest op 9 juli

jaargetijden 

Op zaterdagavond 9 juli 2016 verzorgt het Groot Orkest van harmonie St. Caecilia onder leiding van dirigent Adri Tempelaars een avondvullend concert dat u meevoert langs alle seizoenen!
Vallende bladeren en hevige storm in de herfst, met Disney de winter door, walsen in de lente en een lofbetuiging aan alle seizoenen in de zomer; alles komt aan bod!

Na het welbekende "Intro" als openingsstuk van het programma maken we een swingende start in de herfst met "Goldener Herbst", een vlotte polka uit de eerste helft van de vorige eeuw. Nadat we nog stormen hebben bedwongen en overwonnen in "Gales of November" sluiten we de herfst af met een arrangement van "Autumn Leaves", ofwel "Les Feuilles Mortes", een beroemd Frans chanson uit de jaren '40, waarna de winter zijn intrede doet.

Dit seizoen luiden we in met de mooie koraal "On a Snowy Winter’s Eve", een concertwerk dat een beeld schetst van een plechtige sneeuwval in de winter.
Hierna dagen we u uit om al walsend met ons mee te schaatsen door "Les Patineurs".
Deze schaatstocht wordt gevolgd door een spetterend werk waarbij alle kinderen en oudere Disneyfans in de zaal hun hart op kunnen halen; "Symphonic Highlights from FROZEN". Hierin brengen we grote hits uit de film Frozen; een Amerikaanse animatiefilm die in 2013 insloeg als een bom en met vele prijzen en nominaties werd beloond.
Met "Tulips from Amsterdam" sluiten we ten slotte de winter af, waarbij de lente al voorzichtig om de hoek komt kijken.

De lente openen we met "Into The Joy Of Spring", waarin in het eerste deel de winter zijn gezicht nog even laat zien, om vervolgens tot in de zomer van het toneel te verdwijnen. Hierna wordt u omver geblazen door een spetterend optreden van onze soliste; Nynke Luijten op trombone. Begeleid door het orkest brengt zij "Springtime" ten gehore.
De lente eindigen we walsend met een arrangement van "Voices Of Spring", een stuk waarvan het origineel op de naam van niemand minder dan Johann Strauss staat.

Ten slotte eindigen we in het huidige seizoen; de zomer.
Dit jaargetijde beginnen we met een lofbetuiging aan alle seizoenen, met een arrangement van het wereldberoemde muziekstuk "Die Vier Jahreszeiten", van de grote componist Antonio Vivaldi.
Vervolgens vieren we de zomer met het vrolijke "In the Summertime".
We sluiten de avond af met een reisje terug in de tijd; in "Summer of '69 (The Music of Woodstock)" nemen we u mee terug naar de zowel beroemde als beruchte zomer van 1969.

We hopen u allen te mogen verwelkomen op zaterdagavond 9 juli aanstaande!

Aanvang concert: 20:00, zaal open om 19:30.

Locatie: Tejaterke, Max de Bossustraat 1, 5684 CG  Best

Kaarten: € 10,00 te bestellen via deze link.

 

Delen: